Социјални станови за седам породица

Кључевe социјалних станова за издавање за седам породица у новоизграђеној згради у Улици Максима Горког у Панчеву уручили су данас градоначелник Саша Павлов и потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.


 

Након потписивања уговора о закупу социјалних станова на пет година у Градској управи између будућих станара и представника Града и Градске стамбена агенције, 29. јануара и доделе кључева 8. фебруара, седам корисника са породицама уселиће се у станове за издавање. Корисници су одабрани на основу Одлуке о давању у закуп станова на одређено време, на период од 5 година.

 

Градоначелник Саша Павлов честитао је Панчевцима који су данас добили станове, који ће знатно да им побољшају услове становања. „Ми смо ту да развијамо и даље овакве програме. За један смо потписали уговор крајем прошле године, тај објекат је у изградњи у Чумићевој улици. Ја се искрено надам да ћемо већ негде крајем ове и следеће године, најдаље почетком 2017. године, поново имати прилику да угостимо потпредседницу и да поделимо неким новим суграђанима кључеве за становање.“ рекао је Павлов.

 

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић истакла је да је за изградњу социјалних станова у Панчеву локална самоуправа, осим инфраструктурно опремљеног земљишта обезбедила 17 милиона динара, а да је из републичког буџета дато још 11 милиона динара. Она је истакла да су социјални станови, који имају између 30 и 60 квадрата, урађени по свим европским стандардима, укључујући стандарде енергетске ефикасности и да су једнаког квалитета као и станови који се купују на тржишту. Михајловићева је додала да је у овом тренутку у Србији изграђено или се гради укупно 134 стана, који се додељују грађанима који не могу да реше стамбено питање без помоћи државе.

 

Догађају су присуствовали и чланица Градског већа задужена за подручје рада, запошљавања и социјалне политике Сузана Јовановић, директор ЈП „Градска стамбена агенција“ Панчево Александар Бркић и председница Комисије за давање у закуп градских станова Зденка Јокић.

 

Директор ЈП „Градска стамбена агенција“ Панчево Александар Бркић рекао је да је објекат у улици Максима Горког бр.97 започет крајем 2013. године и да је завршен у року, а да су инвестицију финансирали Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре РС и Град Панчево. ЈП „Градска стамбена агенција“ Панчево од постојећег фонда станова за откуп била је у обавези да реинвестира у такве објекте.

 

„То је само један у низу од објеката који ћемо почети. У току је реновирање старог градског језгра и дворишних станова, дакле да обновимо ужи центар, а онда да се ширимо даље.“ поручио је Бркић и рекао је да је у току процедура израде пројектне документације за објекат у Чумићевој улици. Овај објекат садржаће 6 стамбених јединица и очекује се да ће његова изградња почети наредних месеци.

 

ИНФОРМАЦИЈЕ У ВЕЗИ ПРОГРАМА ИЗГРАДЊЕ СТАНОВА ЗА СОЦИЈАЛНО СТАНОВАЊЕ

Слике и видео прилог можете погледати у галерији.

СТАНОВИ ЗА СОЦИЈАЛНО СТАНОВАЊЕ   СТАНОВИ ЗА СОЦИЈАЛНО СТАНОВАЊЕ   СТАНОВИ ЗА СОЦИЈАЛНО СТАНОВАЊЕ   СТАНОВИ ЗА СОЦИЈАЛНО СТАНОВАЊЕ   СТАНОВИ ЗА СОЦИЈАЛНО СТАНОВАЊЕ   СТАНОВИ ЗА СОЦИЈАЛНО СТАНОВАЊЕ
   
почетна | о нама | услуге | корисници | пројекти | конкурси | јавне набавке | документи | галерија | контакт email     facebook
Copyright © 2017 ЈП "Градска стамбена агенција" Панчево. All Rights Reserved.